Těstoviny se špenátovo-bazalkovým pestem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

… a také s parmazánem, jarní cibulkou a čerstvými bylinkami! A navíc bez lepku! Tohle jídlo je úžasmé, rychlé a dobré. A na jaro jak dělané.

Budete potřebovat:

  • 1/2 balení kukuřičných těstovin
  • 3 jarní cibulky, 3 hrsti čerstvého špenátu + 2 PL bazalkového pesta, hrst strouhaného parmazánu
  •  1 dcl vody + 1–2 dcl kokosového mléka nebo smetany
  • olivový olej, sůl, čerstvě mletý pepř, sušené italské bylinky
  • čerstvá pažitka, čerstvá bazalka, malá hrst arašídů (pomletých v hmoždíři)

Mezitím, co se budou vařit těstoviny, osmahneme na pánvi jarní cibulku (zelenou nať až na závěr), přidáme špenát, bazalkové pesto. Osolíme, opepříme, přidáme sušené italské bylinky (nešetříme) a podlijeme vodou a mlékem/smetanou. Necháme na pánvi na minutku prolnout… Nakonec do směsi vmícháme parmazán, promícháme a odstavíme.

Na talíř dáme těstoviny, které můžeme ještě trochu zakápnout olivovým olejem, na těstoviny navrstvíme pesto a zdobíme čerstvými bylinkami a malými kousky nesolených arašídů.

Sdílet.

O autorovi

Zanechte odpověď